focus-news.net/ Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че председателят на Европейския

...
focus-news.net/ Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че председателят на Европейския
Коментари Харесай

ТАСС: Еманюел Макрон заяви, че кандидатурите за ръководните постове в ЕС ще бъдат утвърдени на срещата през юни

focus-news.net/

 Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск ще предложи кандидатури за главните управителни постове в Европейски Съюз, на срещата през юни, съобщи ТАСС.

„ Ние взехме решение да поръчаме на Туск да предложи кандидатури за главните управителни постове в Европейски Съюз, отчитайки нашите договаряния, на срещата през юни “, означи Макрон. Френският президент акцентира, че автоматизирано назначение на „ основен претендент “ за поста на началник на Европейската комисия няма да има. По думите на Макрон, през идващите седмици ще бъде образувана програмна платформа на бъдещото управление, след съвещания с европейските водачи и Европейския парламент. Френският държавен глава, в платформата би трябвало да бъдат включени тематики, като опазването на околната среда, софтуерните нововъведения, миграционната политика, единния пазар и въпросите за сигурността.

Макрон счита, че на Европейски Съюз са нужни „ мощни ръководители, способени, харизматични, които да се употребяват с поддръжката на болшинството “. Френският президент се разгласи за образуване на допустимо най-широка коалиция в Европейския парламент.

Макрон съобщи, че Европейската комисия би трябвало да бъде изцяло образувана към 1 ноември, добавя организацията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР